Wat is de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en 540 km van Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.
Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:

Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.

Een team bestaat uit lopers, fietsers, masseurs, chauffeurs en cateraars. Deze mensen “doen” niet alleen de Roparun, maar halen zoveel mogelijk geld bijeen voor het doel. Zij doen dit door middel van sponsoring, acties bijvoorbeeld collecteren, auto’s wassen, boodschappen inpakken etc. Daarnaast moet elk team loten verkopen.
Gevolg van deze activiteiten is, dat je als team steeds meer bij elkaar betrokken raakt en dus ook bij het doel.

Mocht u het ook een keer willen ervaren, aarzel dan niet en neem contact met ons op via de mail of de telefoon.
Van lopers verwachten wij dat zij een duurloop van 15 km aan kunnen en een gemiddelde snelheid van minimaal 11 km per uur – die snelheid is een vereiste van de Roparun organisatie.
Van fietsers verwachten wij dat zij minimaal 50 km achter elkaar kunnen fietsen. Dit gaat in het tempo van de loper en is dus zeker niet snel. Vanaf Parijs is het eerste deel ook erg veel heuvel op en heuvel af en dat is wel heel anders dan fietsen in Nederland.
Chauffeurs en navigatoren moeten in het bezit zijn van een rijbewijs BE en masseurs spreekt eigenlijk voor zich – spieren losmaken en kleine blessures behandelen en soms intapen.